söndag 15 oktober 2017

Dracula, Prisoner of Frankensten (1972)


Då var det dags för en riktig B-film! Dracula, Prisoner of Frankenstein (eller "Dracula contra Frankenstein" som den också kallas) är en lågbudget-skräckfilm från 1972 regisserad av Jesus "Jess" Franco. En regissör som sprutade ur sig filmer, ibland över 6-7 filmer om året. Vissa är påkostade med stora skådespelare, vissa är bara hastigt filmade och ihopklippta. Ofta har blod och sex fått ersätta handlingen i Jess Francos filmer.

I denna film syns i rollerna bland annat Dennis Price (Twins of Evil), Howord Vernon (Delikatessen) och Luis Barboo (Conan barbaren).

Handling: Dr Frankenstein har tagit kontroll över Greve Dracula och håller på att bygga en arme' av vampyrer som han ska ta över världen med.

Fladdermössen ser ut att vara gjorda av papper, Frankensteins monster ser ut som någon som blivit målad i ansiktet på ett barnkalas och Dracula (bilden) ser ut som Olof Palme som går igen. Kan tänka mig att om Ed Wood varit verksam på 70-talet så är det så här hans filmer skulle sett ut.

Väldigt lite dialog, vilket jag kan tycka är skönt ibland. Dracula, Prisoner of Frankenstein är så muppig och lågbudget att den blir godkänd.

2½ / 5

//Wilke

Inga kommentarer: