söndag 3 februari 2019

From Beyond the Grave (1974)


From Beyond the Grave är en så kallad antologi-film från 1974 regisserad av Kevin Connor (Motel Hell). I rollerna syns bland annat Peter Cushing (Star Wars, Curse of Frankenstein) och Donald Pleasence (Halloween). Filmen består av 4 kortfilmer.

Handling:
1. Snubbe köper en 400 år gammal spegel som visar sig vara besatt av en ond ande.

2. Den andra historien är bra mycket konstigare. I den här historien blir en man vän med en tiggare och börjar besöka tiggaren och hans mycket underliga dotter. Dottern verkar kunna utsätta folk för någon slags voodoo-magi.

3. Den tredje historien känns som något som Poltergeist kan ha lånat lite inspiration ifrån. En man får berättat för sig att en ond osynlig varelse lever med honom. Till en början avfärdar han informationen, men när folk i hans närhet börjar skadas så inser han att han måste kontakta ett medium för driva iväg varelsen.

4. Snubbe köper en gammal dörr och monterar den i sitt hus. Dörren leder plötsligt till ett rum som inte fanns där innan. I det rummet har en ond människa bott en gång i tiden.

Helt klart sevärd, men jag tycker att handlingen i vissa av kortfilmerna inte är särskilt spännande, vilket drar ner betyget. Bäst var den sista historien.

2½ / 5

//Wilke

Inga kommentarer: