onsdag 10 april 2019

Friday the 13th - Part 5 (1985)


I tonåren älskade jag Friday the 13th-franchisen. Dock var det 10 år sen jag kollade igenom filmerna senast. Så, dags att beta av dem igen och fräscha upp minnet.

Regissören till Friday the 13th Part 5 är Danny Steinmann (The Unseen) och i rollerna syns bland annat Dominick Brascia (Evil Laugh). Mördaren, Jason Voorhees spelas i denna film av Tom Morga, som gjort mycket stunts i Pirates of the Caribbean-filmerna.

Handling: Tommy, pojken som besegrade Jason i förra filmen, är nu vuxen och inlagd på ett mentalsjukhus på landsbygden. Han kan dock inte få Jason ur sitt huvud och rätt som det är så kommer Jason tillbaka.

Alltså, det är en underhållande film, och det händer verkligen massor med saker. Problemet är att inget för storyn framåt, utan filmen består till stor del av olika scener som inte har något med varandra att göra. En kille blir yxad pga av en chokladbit, en snubbe som vill ligga får ett "nej" och blir utskrattad och vi får följa en galen redneck-morsa och hennes son. Vad har det med handlingen att göra? Ingenting! Del 5 har runt 20 dödsscener, vilket är nice, men filmens brist på handling och dåliga twist i slutet sänker betyget.

2½ / 5

//Wilke


Inga kommentarer: