torsdag 4 april 2019

House of the Long Shadows (1983)


House of the Long Shadows är en rysare från 1983 regisserad av Pete Walker (Frightmare, Schizo). I rollerna syns en hel drös med kända skådespelare, däribland Vincent Price (The Fly, House on Haunted Hill), Peter Cushing (Star Wars, Curse of Frankenstein) och Christopher Lee (Horror of Dracula, Sagan om Ringen).

Handling: En författare ska tillbringa helgen i en, vad han tror, övergiven herrgård. När han kommer dit så upptäcker han dock att familjen som äger herrgården också är på plats, och snart börjar folk bli mördade. Vem är mördaren?

House of the Long Shadows är en underhållande film. Filmen är medveten och driver med sig själv och filmer i samma genre, precis som "Scream" gör. Allting avslutas också med en märklig twist. Jag skulle vilja kalla House of the Long Shadows som en blandning av "House on Haunted Hill", "Scream" och typ "Mark of the Vampire".

Ett minus är slutet som jag faktiskt inte riktigt tyckte om. Ett plus är Peter Cushings skådespelarinsats som var mycket underhållande. Trots allt en bra film, över genomsnittet.

3½ / 5

//Wilke

Inga kommentarer: