torsdag 8 augusti 2019

Halloween 5: The Revenge of Michael Myers (1989)


Halloween 5: The Revenge of Michael Myers är precis som det låter den femte filmen i ordningen i den klassiska Halloween-serien. Denna gång står den för mig okände Dominique Othenin-Girard för regi och i rollerna återfinns bland annat legenden Donald Pleasence (Halloween, Prince of Darkness) och Danielle Harris (Halloween 4, Rob Zombies Halloween).

Handling: Seriemördaren Michael Myers fortsätter att jaga efter ungen i från förra filmen, eftersom de är släkt. Dr Loomis har en plan hur han ska förinta Michael en gång för alla.

Några saker som sänker betyget på filmen är bland annat hur de ignorerar slutet på Halloween 4, att Michael Myers mask ser hastigt ihopkastad ut och att de visar Michael Myers ansikte, vilket avdramatiserar karaktären ganska ordentligt. Ett plus är Danielle Harris som spelar den lilla flickan, hon är faktiskt en bra barnskådespelare och gör ett jättebra jobb. Det bästa med Halloween 5 är dock utan tvekan den ständigt återkommande Donald Pleasence som verkligen tappar det i den här filmen och gör allt för att döda Michael Myers. Halloween 5 är en sevärd film, men en av de svagare i franchisen.

"I prayed that he would burn in hell. But in my heart, i knew that hell would not take him." - Dr Loomis

2½ / 5

//Wilke

Inga kommentarer: