onsdag 7 augusti 2019

Invaders From Mars (1986)


Invaders From Mars är en science fiction-remake från 1986 regisserad av Tobe Hooper (Motorsågsmassakern, Poltergeist). I rollerna syns bland annat Louise Fletcher (känd som den onda sjuksystern i Gökboet), Karen Black (House of 1000 Corpses), Leraine Newman (Fear and Loathing in Las Vegas) och Jimmy Hunt, som spelade huvudrollen i originalfilmen Invaders From Mars från 1953.

Handling: En liten pojke ser hur ett UFO störtar i bergen. Hans pappa går dit för att undersöka saken men när pappan kommer tillbaka beter han sig konstigt. Fler och fler människor i pojkens omgivning börjar bete sig konstigt, men ska någon tro honom? En invasion av illasinnade koppartjuvar från Mars är ett faktum.

De praktiska effekterna i filmen är galet bra. Bland det snyggaste jag har sett. Tankarna far till filmer som "Det Femte Elementet" och "Dune". Men fan. Barnskådespelare tenderar att vara så vansinnigt dåliga, och pojken i denna filmen är tyvärr riktigt kass. Jag blev även besviken på filmens slut. Trots det så har filmen sina styrkor. Jag gillar hur Invaders From Mars hyllar och hintar konstant till originalet från 1953. Recension på den finns också här på Skrattar och Spyr.

3/5

//Wilke




Inga kommentarer: