söndag 11 augusti 2019

Massacre in Dinosaur Valley (1985)


Massacre in Dinosaur Valley är en film från den våg av italienska filmer som idag är känd som "The Cannibal Boom". För regi står Michele Massimo Tarantini (Women in Fury). Massacre in Dinosaur Valley har ingenting med dinosaurier att göra, det är en kannibalfilm utan dinosaurier, och en B-film med stort B.

Handling: En arkeolog, en Vietnamveteran, en forskare, några fotomodeller och lite annat löst folk störtar med sitt flygplan i Amazonas djungler. De måste nu slåss mot kannibaler, vilda djur och slavhandlare för att överleva.

En av de mer milda filmerna från Cannibal Boom-genren. Till skillnad från de flesta andra filmer i den här genren så förekommer inget djurplågeri vilket är bra. Men skådespeleriet är kasst, ljudeffekterna låter ibland som att de är tagna från en tecknad film och det är alldeles för lite kannibal-scener i en film som ibland felaktigt haft titeln "Cannibal Ferox 2". Massacre in Dinosaur Valley är mer en blodig äventyrsfilm med en del naket i än en kannibal-skräckfilm.

2/5

//Wilke


Inga kommentarer: