söndag 26 januari 2020

Invisible Agent (1942)


Invisible Agent är den tredje filmen i ordningen i filmerna om den osynlige mannen. För regi står Edvin L Marin och i rollerna syns bland annat Ilona Massey (Frankenstein meets The Wolfman), Jon Hall (The Invisible Mans Revenge), J Edward Bromberg (Son of Dracula) och sist men inte minst Peter Lorre (Casablanca, M, Tales of Terror) i rollen som en japansk ambassadör.

Handling: Den osynlige mannens barnbarn skickas till Nazi-Tyskland för att ta reda på när och var nazisterna tänker attackera USA. Han träffar en kvinnlig agent som säger sig jobba för Storbritannien, men talar hon verkligen sanning? Gestapo är honom hack i häl.

Invisible Agent är den filmen hittills i serien som lägger minst tyngd på science fiction. Om man bortser från att huvudpersonen just är en osynlig man, så känns filmen som en något mörkare Indiana Jones-film. Något som sänker filmens betyg lite är den malplacerade slapstick-humorn, som oftast inte passar i filmen, men överlag var det en underhållande och lättittad film.

3/5

//Wilke

Inga kommentarer: