onsdag 1 januari 2020

The Lost Continent (1968)


The Lost Continent är en märklig äventyrs-science fiction från 1968 regisserad av Michael Carreras (Curse of the Mummys Tomb). I rollerna syns bland annat Eric Porter (The Day of the Jackal). 

Handling: Filmen börjar med en bisarr scen där människor från 1960-talet deltar på en begravning på ett fartyg där till synes även conquistadorer från 1500-talet deltar. Hur blev det såhär egentligen? Handlingen kommer kretsa kring besättning och resenärer på ett fartyg som ska till Sydamerika.  

Den första timmen av filmen är egentligen en helt vanlig äventyrsfilm. Det smugglas sprängämnen, det blir myteri på fartyget och olika karaktärer bråkar med varandra. Sedan ganska exakt 1 timme in i filmen så byter The Lost Continent helt karaktär och det blir science fiction, monster, conquistadorer och folk med ballonger på axlarna.

En märklig film som inte var superbra, men jag gillade verkligen den sista tredjedelen av filmen när allt spårar ur. Det är det legendariska filmbolaget Hammer är det som ligger bakom filmen. 

2½ / 5

//Wilke


Inga kommentarer: