lördag 12 september 2020

The Island of Dr. Moreau (1996)

The Island of Dr. Moreau är en utskälld science fiction-rysare från 1996 regisserad först av Richard Stanley (Color Out of Space), som sedan fick sparken och ersattes av John Frankenheimer (The Manchurian Candidate). Filmen bygger på en berättelse av H.G. Wells, och är en remake på klassikern Island of Lost Souls från 1932. I rollerna syns bland annat Val Kilmer (Batman Forever, The Doors), Marlon Brando (Gudfadern) och David Thewlis (Omen 2006). 

Handling: En man, vars flygplan störtat, hamnar på Dr. Moreau's mystiska ö. Doktorn håller på att försöka göra om djur till människor. Har Moreau verkligen kontroll över situationen? Vissa av djurmänniskorna börjar bli less. 

Jag har tänkt att jag ska se en del filmer med dåligt rykte för att se om ryktena stämmer eller om internets självutnämnda filmexperter har fel. The Island of Dr Moreau har en del fel, och man märker att produktionen kantats av problem. Filmen är dock en helt okej filmatisering av historien om Dr. Moreau, men originalet från 1932 är bra mycket bättre. 

2½ / 5

//Wilke

Inga kommentarer: