lördag 17 oktober 2020

Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991)


Freddy's Dead: The Final Nightmare är den sjätte, och trots titeln, inte den sista delen i Terror på Elm Street-serien. För regi står denna gång Rachel Talalay (Tank Girl, Sherlock) och i rollerna syns Robert Englund (Nightmare on Elm Street 1-7), Lisa Zane (The Nurse) och Yaphet Kotto (Alien, The Running Man). Gästar filmen gör även Johnny Depp (Edward Scissorhands, The Ninth Gate) och rockmusikern Alice Cooper. 

Handling: Ett gäng ungdomar, med olika fobier och problem (en astmatiker, en döv, en som har problem med att äta osv) hamnar i klorna på seriemördaren och drömdemonen Freddy Krueger. En av dem har en udda koppling till honom, som kanske kan bli hans fall?

Freddy's Dead är utan tvekan den tramsigaste filmen i serien. Filmen är en skräckkomedi med  betoning på just komedi. Det verkar som att många som ser Freddy's Dead förväntar sig en läskig skräckfilm och sågar filmen just för att den är full av skämt, oneliners och trams. Jag väljer dock att se filmen som just en komedi, med skräcktema, och det är faktiskt en underhållande sådan. 

3/5

//Wilke

Inga kommentarer: