torsdag 1 oktober 2020

Pet Sematary (2019)


Då har jag sett remaken på den gamla favoriten Pet Sematary, som i sin tur bygger på en bok, med samma namn, av Stephen King. För regi står Kevin Kölsch och Dennis Widmyer (Starry Eyes) och i rollerna syns bland annat Jason Clarke (Dawn of the Planet of the Apes), Amy Saimetz (Alien: Covenant) och John Lithgow (Rise of the Planet of the Apes). 

Handling: Familj flyttar in i ett nytt hus, när katten blir påkörd begraver pappan katten på en gammal kyrkogård, där saker som grävs ner sägs komma tillbaka från de döda. 

Varför görs det så många remakes på filmer som inte behöver en remake? Jag älskar originalen av Poltergeist, The Thing och Jurtjyrkogården. De är riktigt bra filmer som inte behöver någon remake. I originalet så tycker jag att historien om systern är den mest skrämmande delen av filmen. Här fumlas den bort och ersätts med billiga jumpscares. Det sämsta med filmen var barnen i masker. Det kändes verkligen malplacerat. Det bästa var karaktären Jud, som skådespelaren John Lithgow gjorde ett bra jobb att gestalta. Det var även kul att det var en Ramones-cover i slutet. 

Se originalet istället, det är en mycket bättre film. 

2/5

//Wilke

Inga kommentarer: