måndag 12 februari 2018

Eaten Alive! (1980)


Eaten Alive är en Italiensk Kannibalfilm från 1980 regisserad av en av de kändaste Kannibalfilmarna: Umberto Lenzi (Cannibal Ferox). Filmen är inte att blanda ihop med Tobe "Motorsågsmassakern" Hoopers film från 1977 med exakt samma namn.

Genren som den här filmen tillhör brukar i skräckfilms-kretsar kallas för "Cannibal Boom". Mellan åren 1977-1981 så bokstavligen sprutade det ut kannibal-filmer från framför allt Italienska regissörer. Filmerna är på många sätt extrema och innehåller ofta extremt (men fejkat) våld och sexuellt våld mot människor och inte sällan riktigt (!!!) våld mot djur.

Handling: En kvinna och en man beger sig till Amazonas djungler för att leta reda på kvinnans syster som gett sig av för att ansluta sig till någon slags primitivistisk sekt. Sekten lever tillsammans med en stam av urbefolkning som är i krig med en invaderande stam av kannibaler. Blodbadet kan börja.

När det kommer till de här hemska filmerna så är det ändå Cannibal Holocaust som har bäst handling. Den här var inte alls lika spännande.

2/5

//Wilke


Inga kommentarer: