söndag 1 december 2019

Bloody Moon (1981)

Bloody Moon är en slasher från 1981 regisserad av Jesus "Jess" Franco (Dracula prisoner of Frankenstein). Franco är känd för att han var extremt produktiv och filmade ofta 3-4 filmer samtidigt. Som ni förstår så innebär detta att han har en enorm katalog, på 206 filmer som han regisserat och att kvalitén på dessa varierar enormt! En del av Francos filmer är ren skit och går i princip inte att se på, medans andra filmer är underhållande eller roliga.

Handling: Bloody Moon handlar om att en brännskadad kille som begått ett mord släpps fri. Hans syster har i uppdrag att hålla koll på honom. Snart visar det sig att de har ett incestförhållande, vilket inte har något med handlingen att göra alls typ. Samtidigt så mördas massa ungdomar kring en språkskola och ja, man ska ju misstänka den här muppen, men är det verkligen han?

En medelmåttig Franco-film. Inte det sämsta jag sett från honom, men absolut inte det bästa heller. Det bästa med Bloody Moon är dödscenerna som faktiskt är riktigt råa och kreativa. På en Franco-skala skulle jag ge filmen ett högre betyg, men i jämförelse med annat i samma genre blir det ett lägre betyg.

2/5

//Wilke

Inga kommentarer: