tisdag 10 december 2019

Intruder (1989)


Intruder är en slasher/thriller från 1989 regisserad av Scott Spiegel (From Dusk Till Dawn 2). Spiegel ingår i gänget kring klassikern Evil Dead, och ja, hälften av skådespelarna från Evil Dead 1 & 2 är med i Intruder. I rollerna syns bland annat Ted Raimi (för mig känd som deaditen Henrietta i Evil Dead 2), Sam Raimi (Evil Dead, Spriderman), Bruce Campbell (Evil Dead, Maniac Cop), Dan Hicks (för mig känd som hillbillyn i Evil Dead 2) och Elisabeth Cox (Night of the Creeps).

Handling: Vi får följa ett gäng ungdomar som jobbar över på ett stort varuhus. Mitt i natten attackeras dem av en galen seriemördare. Vem är mördaren?

Intruder är inget mästerverk, men den är underhållande om man är ett fan av Evil Dead-filmerna. Det är kul att återse alla de bekanta ansiktena. Filmen har felaktigt marknadsförts med Bruce Campbells namn tryckt stort på omslaget, men för att ingen ska bli besviken så kan jag berätta att Campbell endast är med i 5-10 minuter i slutet. Bröderna Raimi är underhållande dock och gör filmen sevärd.

2½ / 5

//Wilke

Inga kommentarer: