söndag 29 december 2019

Nazis at the Centre of the Earth (2012)


Nazis at the Centre of the Earth är en lågbudget-science fiction från 2012. Filmen är utan tvekan gjord för att profitera på populariteten kring filmer som Iron Sky och Död Snö. För regi står Joseph J Lawson som i vanliga fall är en specialeffektskille som jobbat med effekterna i filmer som Sharknado 2 och Age of Dinosaurs. Den enda skådespelaren som gör ett någorlunda jobb i den här filmen är Jake Busey (Starship Troopers).

Handling: Ett gäng forskare på Antarktis upptäcker att Dr Mengele håller på att bygga en nazistisk zombiearmé inne i jordens medelpunkt.

Nazis at the Centre of the Earth har tagit mycket inspiration från den konspirationsteori som kallas "Hollow Earth-teorin". Dock tar den sig inte på stort allvar och det är överlag en tramsig film. Det absolut värsta med filmen är att så mycket som möjligt har animerats, och animationerna är stundvis riktigt kassa. De har till och med animerat simpla scener som till exempel människor som går. Varför kunde de inte bara spela in en sån scen med riktiga människor?

Det positiva med filmen är Jake Busey som gör en helt okej insats. Jag ser i regel hellre en lågbudgetfilm än en blockbuster, och nog är "Nazis..." mer underhållande än någon actionfilm från Hollywood, dock så finns det bättre i genren, så betyget blir lågt.

2/5

//Wilke

Inga kommentarer: