torsdag 6 januari 2022

Scarecrows (1988)


Scarecrows är en slasher från 1988 regisserad av William Wesley. I rollerna syns bland annat Michael David Sims (som haft några småroller i X-files).

Handling: Ett gäng tungt beväpnade flygplanskapare hamnar i en stuga i skogen tillsammans med några gisslan. Vad de inte vet är att stugan är omgiven av levande fågelskrämmor som vill döda dom. 

Det finns både positiva och negativa saker att säga om "Scarecrows". Vi börjar med det positiva. Det är bra specialeffekter i filmen, och fågelskrämmorna ser riktigt bra ut, filmen innehåller mycket action, och den är bara 1 timme och 15 minuter lång, vilket gör den väldigt lättittad. Det negativa är att man inte bryr sig om vad som händer med karaktärerna, den totalt överspelade karaktären "Curry" är dock underhållande, eftersom han stundvis beter sig som en tecknad figur. Man får heller inte veta något om varför fågelskrämmorna lever, och varför de dödar folk. Det görs en del hintar om att man ska få reda på fågelskrämmornas bakgrundshistoria, men sedan är det som att filmskaparen glömde bort den delen. Trots detta tyckte jag att Scarecrows var underhållande och lätt att se på. 

3/5

//Wilke

Inga kommentarer: