torsdag 20 januari 2022

The Beast Must Die (1974)


The Beast Must Die är en rysare från 1974 regisserad av den för mig okände Paul Annett. I rollerna syns bland annat Peter Cushing (Shock Waves, Star Wars, Curse of Frankenstein) och Calvin Lockhart (Predator 2, Wild At Heart). 

Handling: En rik man bjuder in åtta personer till hans herrgård. Han berättar för dem att en av dem är en varulv, och den måste dö. 

The Beast Must Die påminner en del om klassikern "The Most Dangerous Game", som även den finns recenserad här på bloggen. Det är samma film som inspirerat "The Hunger Games".

Den här filmen kantas dock av en del problem. Jag blir inte klok på soundtracket som består av någon slags disco-funk som maler på genom hela filmen och förstör stämningen. Filmen innehåller en del specialeffekter, men i princip inga monster över huvud taget. Jag gillade hur filmen bryter den så kallade tredje väggen för att engagera tittaren, men tyvärr faller även det då det klantiga manuset gör att jag redan listade ut vem varulven var 15 minuter in i filmen. Inte ens favoriten Peter Cushing kan rädda den här filmen. 

2/5

//Wilke

Inga kommentarer: