onsdag 25 augusti 2010

The Blair Witch Project (1999)



En sådan klassiker! The Blair Witch Project. Filmen som drog in 10 000 gånger sin egen budget! 250 miljoner dollar med andra ord, och allt som behövdes var lite lögner, 3 helt okända skådespelare, ett tält och 2 kameror!

När The Blair Witch Project kom så trodde alla att det var på riktigt. Filmskaparna hävdade att 3 ungdomar försvunnit, när de skulle göra en dokumentär om Blair-Häxan i en skog i Maryland, USA. Man hävdade att deras filmer som hittats låg till grund för denna film. Detta svalde publiken och alla ville såklart se filmen när den kom ut. Jag kan erkänna att även jag tillhörde de som gick på detta, som ung pojkspoling.

HANDLING: 3 ungdomar med 2 kameror ska göra en dokumentär om en häxa som sägs finnas i en skog. Dom springer in i skogen, springer runt ett tag, de går vilse, de blir arga på varandra och snart visar det sig att dom inte är ensamma i skogen.

Allt filmas med så kallad "handkamera", inga specialeffekter används, ingen musik hörs igenom hela filmen. Filmen blir fruktansvärt realistisk eftersom allt filmas av skådespelarna själva. Det sägs även att regissören skrämde och överraskade skådespelarna på riktigt under inspelningen för att få med riktig rädsla i filmen.

The Blair Witch Project kommer alltid att vara en klassiker för mig. Jag tillhör dem som hyllar filmen.

4 Poäng av 5.

//Wilke

Inga kommentarer: