onsdag 25 augusti 2010

Cannibal Holocaust (1980)


Vad jag kan börja att berätta om Cannibal Holocaust är att regissören fick 4 månaders fängelse för djurplågeriet som förekommer i filmen. Det gjordes även undersökningar om någon av skådespelarna dött i filmen på riktigt.

Filmen innehåller extremt (men fejkat!) fysiskt och sexuellt våld och äkta (!!!) djurdödande. Är du känslig mot sådant så se inte Cannibal Holocaust.

HANDLING: Ett kamerateam ska ut i Syd-Amerikas djungler för att dokumentera en kannibalstam. Dock så kommer de aldrig tillbaka och det blir dags för en professor att åka ut i djungeln för att hitta dom. Han lyckas inte få tag i dom men han får ändå tag i deras filmer och åker tillbaks till USA (?) för att se deras filmer och upptäcka att kamerateamet inte hade alla flingor i paketet...

Pålar igenom kroppen, avhuggna kroppsdelar, hals-huggning, penis-avhuggning, våldtäkt, uppsprättade magar, riktiga djur som blir dödade.. Allt händer i Cannibal Holocaust.

Är du skräckfilmsälskare och vill börja se extremare filmer så se den. Det är ju trots allt en klassiker. Många menar på att Cannibal Holocaust startade trenden med så kallat "found footage" alltså handkamera-filmer.

Skrattar och spyr anser att inga djur eller människor bör skadas på riktigt i filmer.

3/5 i betyg.

//Wilke

Inga kommentarer: