tisdag 24 augusti 2010

Diary Of The Dead (2007)



Det finns några filmer som jag inte orkat recensera av den enkla anledningen att alla är bra och har en miljon uppföljare. Det blir alldeles för jobbigt att recensera alla Fredag Den 13e-filmer, Terror På Elmstreet eller Halloween-filmer.

MEN! Nu är du ju också så att jag har ganska mycket tid över så jag kör Diary Of The Dead av Zombie-kungen George A Romero!

De senaste åren har "Handkameran" blivigt poppis igen. Det vill säga att hela filmen filmas från en av karaktärernas kameror a´la "The Blair With Projekt". Några av dessa har recenserat här som tex: "REC" och "Cloverfield". Nu är det dags för George A Romero´s Diary Of the Dead.

Filmen börjar faktiskt rätt segt, men efter 15-20 minuter så har den ryckt upp sig en hel del.

HANDLING:
Ett zombie-virus sprider sig genom USA och alla som dör vaknar till liv igen. Det är det gammla klassiska "Removing the head or destroying the brain" som gäller! Skjut zombiesarna i huvudet och de dör. Ungdomarna tar sig till ett sjukhus, en amish-gård, ett lager och tillsist en lyxvilla där de måste kämpa mot Zombies för glatta livet!

Romero gör en helt okej film, men detta är en av hans sämre. Ett minus är musiken. Det ska inte vara massa musik i en Handkamera-film!

En lite starkare 2a av 5 möjliga poäng.

//Wilke

Inga kommentarer: