torsdag 20 juni 2019

Ash VS Evil Dead - säsong 3 (2018)


Då var det dags för den tredje och sista säsongen av tv-serien Ash VS Evil Dead, som är fortsättningen på den klassiska Evil Dead-trilogin från 80- och 90-talet. Sam Raimi (Evil Dead, Spiderman) är bakom spakarna som vanligt och i huvudrollen briljerar Bruce Campbell (Evil Dead, Maniac Cop, Jack of All Trades).

Handling: I denna säsong börjar invasionen av demoner (kallade "Deadites") eskalera. Ash får även veta, mitt i allt kaos, att han har en dotter, som demonerna är ute efter. Demonernas ledare (spelad av Lucy Lawless) försöker vände henne mot hennes farsa.

Det roliga med den här säsongen är att den lånar mycket element från Evil Dead III - Army of Darkness, vilket filmskaparna inte lyckades få rättigheterna till för än i säsong 2. Det är som vanligt en skrattfest, full med blod som varje Evil Dead eller Bruce Campbell-fan kommer att älska. Sorgligt att serien blev nedlagd då säsongen avslutas med en en riktig cliffhanger. Trots det är jag otroligt tacksam att jag fått njuta av 3 säsonger av total underhållning i sann Evil Dead-anda.

4/5

//Wilke

Inga kommentarer: