lördag 15 juni 2019

Nekromantik (1987)


Nekromantik är en extrem tysk gorefilm från 1987 regisserad av Jörg Buttgereit (Der Todes King). Det här är verkligen INTE en film för alla, känsliga tittare varnas.

Handling: Vi får följa ett par som är besatta av döden. Killen jobbar passande nog på en städfirma som städar bort blod och inälvor från bilolyckor som gått riktigt illa. När killen tar hem ett ruttnande lik så går deras dröm i uppfyllelse, men tjejen verkar bli mer intresserad av liket än vad hon är av sin pojkvän. Ett väldigt udda triangeldrama uppstår.

Nekromantik är genomvidrig och innehåller bland annat "stockfootage" där ett djur slaktas på riktigt. Men samtidigt är Nekromantik väldigt konstnärligt filmad, effekterna är stundvis extremt realistiska (men även stundvis riktigt kassa) och musiken i filmen är extremt bra komponerad. Tankarna far förstås till andra extrema filmer med bra musik som "Cannibal Holocaust". Ett minus är handlingen, som i princip försvinner efter halva filmen och Nekromantik går till att bli en film som bara handlar om att chockera.

2½ / 5 

//Wilke

Inga kommentarer: